donderdag 27 september 2018

Tutorial Jilliez Mask Stencil Klokken 2018/0016

Hallo allemaal,

Ik heb vandaag een leuke verassing voor jullie! Ik heb een toffe creatie gemaakt met 2018/0016 Jilliez Mask Stencil Klokken. En het allerleukste ik heb tussendoor allemaal foto's gemaakt, waarvan ik hier een tutorial/werkbeschrijving voor jullie heb gemaakt. In deze blogpost dus een gratis workshop voor jullie, is dat geen toffe verassing?!
Allereerst natuurlijk een sneak met een aantal materialen die ik gebruikt heb bij het maken van deze creatie. Als je goed kijkt zie je dat ik de gebruikte spulletjes op mijn creatie heb gelegd.... 


Dan is hier mijn gehele creatie. Soms ben je zelf gewoon verliefd op iets wat je maakt. Dat had ik dus ook hierbij. Mijn creatie met de klokken heeft een beetje een vintage stoere uitstraling vind ik. Deze creatie is gemaakt op A5 formaat. Waarom? Ik wil eens een eigen art journal maken en dit vind ik een te gekke kaft. Daarover komt vast nog eens een nieuwe blogpost.


Dit is het mask stencil van Jilliez dag ik heb gebruikt.

Alvorens ik met het mask stencil ben gaan werken heb ik eerst voorzichtig alle delen uit elkaar geknipt. Houd wel alle onderdelen bij elkaar. Alles is bruikbaar!

Neem een stuk aquarel papier in A5 formaat. Teken 1 grote en 2 kleine klokken, het buitenformaat op masking papier en knip het uit. Plak het op je A5 papier zoals op de foto hierboven.

Ik heb gekozen voor drie kleurtjes Distress Oxide inkt in mijn hele creatie. 
Allereerst maak je de achtergrond in een kleur. Ik heb gekozen voor de kleur Fosilized Amber. Je kunt gewoon over je masking tape heen inkten, deze halen we er later vanaf. Pas wel op dat hij niet oprukt.
Maak daarna de randjes donker met de kleur Black Soot. Ga hiermee ook heel voorzichtig en lichtjes om de randen van je cirkels heen. 

Ik heb nu een script stempel van het merk Noor! Design gebruikt. Je kunt met Distress Oxide inkt ook scherpe stempelafdrukjes maken. Ik heb gekozen om de afdruk in dezelfde kleur geel te maken als de achtergrond voor een subtiel effect.

Haal hierna je masking papier eraf. Gooi dit nog niet weg! Je ziet nu dat er 3 hele witte cirkels op je papier staan die elkaar overlappen. 

Leg daarna de buitenrand mask op je papier zodat de eerste grote cirkel open is en de randen bedekt. Bewerk deze cirkel met de kleur Frayed Burlap. Pas op dat je niet over de randen heen komt met je blending tool en de inkt dus niet buiten je cirkel komt. 
Dep met een vochtig baby doekje in de cirkel over je net aangebrachte kleur. Distress Oxide inkt reageerd op water, dus ook op het vocht in je baby doekje waardoor je een tof effect krijgt.
Plak nu je masking tape weer op de cirkel die je zojuist hebt voorzien van kleur en breng ook kleur op dezelfde manier op de volgende cirkel. 
Herhaal dit allemaal ook voor de laatste cirkel.

Hierboven zie je hoe je cirkels er dan uitzien. Doordat je masking tape plakt voor je aan de volgende cirkel begint houd je drie afzonderlijke cirkels.
Pak nu het mask van je grootste klok erbij. Leg dit bovenaan op je grootste cirkel. Ga over je mask heen met een blending tool met de kleur Black Soot. Je mag zowel aan de buiten als binnenkant een klein beetje over de rand heen komen, dit geeft een mooi schaduw effect. Pas op dat je niet te ver eroverheen gaat.
Als je je mask weghaalt komt het er zo uit te zien.
Plak nu weer je masking papier op je grote klok. Plak het formaat klok van de volgende cirkel erbij en breng inkt aan op dezelfde manier als je zojuist gedaan hebt. Voor de laatste klok plak je weer eerst masking papier.
Je krijgt nu dit resultaat. Al super tof toch!
Ik vond het wel leuk om in de lege hoeken nog wat accenten aan te brengen. Dat het ik gedaan met 2018/0006 Jilliez Mask Stencil en de kleur Black Soot.
Een klok is geen klok zonder de wijzers. Ik heb de wijzers getekend op wit glad cardstock en uitgeknipt. Daarna heb ik ze bewerkt met gouden embossingpoeder.
Hieronder nogmaals het eindresultaat. 


Ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren met deze tutorial. Heel veel hobby plezier!

Creatieve groetjes,1 opmerking: